Šta jedan ozbiljan post (ne ) treba sadržati ?
Da krenem odmah sa opravdanjima, ne bih ih stigla nabrojati do sutra,a svakako ne bi stala u jedan običan post. Sedmica mi je cela pretrpana, brdo školskih, ali i privatnih obaveza. Ali, ne žalim se. Za sad mi dobro ide sa ocenama, uspevam da održim balans između škole i bloga i neopisivo mi je drago zbog toga. Želim napomenuti, da je dole napisano, samo moje mišljenje i da se vi ne morate složiti sa njim. To je jednostavno samo ono što ja smatram viškom, a vi me slobodno ispravite u komentarima. 

1. Moje skromno mišljene, jeste da je u svakom ozbiljnijem postu tehnički višak svaka rečenica na engleskom. Ne, ja ne kažem da se u nekom opuštenijem postu ne mogu naći i ovakve rečenice. Naprotiv, ponekad sam ih i sama znala koristiti. Međutim, ozbiljna tema je nešto drugo i u takvim postovima jednostavno nema mesta takvim izrazima. Razumemo mi, dobro parlaš engleskim, ali jednostavno, lično meni, smeta to mešanje jezika. Odabari jedan i piši njim :) 

Резултат слика за tumblr computers pink2. Psovka može biti, ako joj je mesto tu. Čudno, vam zvuči, ali jeste istina. Nekoliko sam puta bila u situacijama,kad sam prepričavajući određene događaje morala ubaciti psovku kako bih vam dočarala sve to što se zbivalo. Takvo pričanje, spada u nekulturno, međutim, citiranjem nekih osoba, jednostavno moraš ubaciti sve što je iz njihovih usta izašlo kako bi čitaocima preneli ceo taj događaj. Napominjem, ne govorim ja da je sada normalno u svakom mogućem postu ređati desetak psovki i tako zgaditi čitaocima i sebe a i svoj blog, već samo kažem da jedna psovka u postu, ako je neophodna, nije problem.

3. Sarkazam nije na odmet ! Po prirodi sam jako sarkastična osoba, pa čovek jednostavno ne može razlikovati kada se šalim a kada sam smrtno ozbiljna. Sarkazam ne predstavlja nikakav problem u ozbiljnijim postovima,iako ga neki smatraju neozbiljnim gestom. Naprotiv, tako unosite i malo veselosti, ali u granicama. U proseku, četiri do pet sarkastičnih rečenica u jednom postu, sasvim je dovoljno. 


Резултат слика за tumblr computers pink
4. Ne preterivajte u pljuvanju određenih osoba i pogrdnih naziva na njihov račun. Priznajem, u zadnjem osećajnom postu napljuvala sam nastavnika, ali je jednostavno to bilo izašlo iz mog srca i nisam mogla zaustaviti reči koje su same izlazile i izlazile. Međutim, sada znam da je jednostavno to bilo mala greška i da nisam trebala toliko preterati. Ako nekoga trebate predstaviti kao negativca, učinite to. Ali, zapamtite da je to moguće i bez vređanja. 


5. Naišla sam na postove, u kojima se u određenim postovima jasno bila naznačena imena ( čak i prezimena ) dotičnih osoba. Zašto je to pogrešno ? Na tvom postu postoje osobe koje se ubrajaju u tvoje najvernije čitaoci, te oni mogu vodeći se tvojim rečima, pronaći te osobe i napljuvati ih putem društvenih mreža. A, ako nije to, jednostavno zašto da svi znaju ko je i šta uradio.To je stvarno suvišno i trudite se da ne koristite imena i prezimena određenih likova. Možeš ih jednostavno označiti 'dotična osoba' , 'taj lik ' , ili bilo kako drugačije. Jer, zamislite da sam ja spomenula ime mog nastavnika ili ime osobe koja se vukla mojim postovima. Ili bolje, ne zamišljajte. 

Резултат слика за tumblr computers pink


6. Zapamtite, svaki post sa  tematikom jeste ogroman rizik. ozbiljnoTu, treba paziti na mnogo stvari. Paziti da nikoga ne uvredite, da svi razumu ono što ste vi hteli poručiti. I da, spremite se i na par hejt komentara !


To bi bilo to. U komentarima očekujem vaše savete, ali i kritike :) 

Коментари

 1. Sjajn post, Alijice! Mnogo je originalab, moram primetiti. Ja volim tematske postove, ali se slazem da treba paziti kako cemo ih izneti. :D
  Takodje, volim kada se sarkasticne fraze provlace kroz postove, ili kada je ceo post humoristucan, no ne volim ipak kada je citav blog isuvise neozbiljan i bavu se samo sarkazmom. :D
  Teen Queen

  ОдговориИзбриши
 2. Stvarno sjajno, draga moja, a i veoma originalno. :) Ja obožavam humorističe postove, a i sam aznam kad-kad da napišem koji takav. Ipak, nekako mislim da psovke nisu nešto što treba da se nađe u našim postovima. Prosto smatram da blogovi treba da budu mesto koje će nam, pored knjiga, biti izvor oplemenjavanja rečnika, a da psujemo možemo da naučimo i na ulici, naravno, kao što si i sama rekal, u redu je u krajnjem slučaju ukoliko nekoga citiramo,ali mislim da na svom blogu psovku ne bih upotrebila ni u takvom kontekstu. :) <33

  Marsyly

  ОдговориИзбриши

Постави коментар