Šta raditi tokom raspusta ?

Znamo taj scenario napamet. Ustaješ. Mobilni. Jedeš. TV. Mobilni. Jedeš. Mobilni. Spavanje. I tako se to vrti ukrug. Iz dana u dan,iz godine u godinu. Kako smo stariji,to se još više lepimo za ovu rutinu. Ne radimo ništa što bi nas oraspoložilo ili učinilo srećnima. Zašto ? Zato jer nemamo vremena od silnog kukanja kako nam je život užasan i dosadan. A zašto je takav ? Zato jer ga mi sami takvog pravimo. Jeste li jednom pre spavanja pomislili kako je vaš dan bio srećan i ispunjen i da će te ga dugo pamtiti ? Naravno da niste. Vi pre spavanja razmišljate o tome kako vam je dan bio dosadan i krivite sve druge zbog te činjenice,a zapravo jedina krivica pripada vama. Vi ste sami od svog života napravili takvu jadnu stvar. Sami uništavate svoj život i traćite svoje vreme,koje ponestaje. Nema ga. Neće ono čekati vas ili vas moliti da se pomaknete sa tog kauča. Ustanite. Nema odmora. Odmaraćeš se,to je sigurno. Ustani i kreni. Krenu u svoju vlastitu pustolovinu. Ne bedači što ti život nije nalik Američkim filmovima. I ne treba biti. To je tvoj život,lično tvoj i samo je tvoje pravo da ga učiniš posebnim. Ustani bre. Izađi napolje,ako voliš fotografiju,fotogr. Ako nisi ljubitelj fotografija,samo šetaj. Slušaj buku automobila ili pak cvrkut ptica i šuškanje lišća  i uživaj. Podigni glavu ka oblacima. Traži oblike među njima. Pusti muziku i pevuši. Videćeś da je život lep. Postoji puno stvari koje možeš raditi kad ti je dosadno,a ja ću vam samo prdstaviti par njih. Možda će vam neki delovati zamorno,ali jednom se morate umoriti. Svaka šetnja zamori čoveka,baš kao i sam život. Neki će vam saveti delovati glupo,slobodno ih zanemarite,jer ovo je samo ono što ja volim raditi u svoje slobodno vreme. 


Čitanje knjiga


Prozor. Šolja tople čokolade,čaja ili kafe. I knjiga. Prava idila. Znate li vi kakvo je zadovoljstvo isključiti se iz stvarnog života i zaploviti vodama koje je pisac stvarao i kojima je želeo da se otisneš ?  Znate li vi taj osećaj dok proživljavaš isto što i glavni lik knjige ? Pravac u biblioteku,knjižaru,kod drugarice ili bilo gde,po neku knjigu. Moja je preporuka Igra Prestola jer je idealna knjiga i totalno te izbavi iz ovog sveta. 


Šetnja sa mlađom sestrom ili rođakom   koja je mlađa od tebe


 Lek za svaku ranu. Nemate pojma kako se osećate dok gledate devojčicu koja juri ispred vas i smeje se na sav glas. Dok juri leptire i pokušava ubrati cveće. Dok joj se kosa vijori po vetru ili dok kuka kako ju je sunce spržilo. Kad se cela umaže sladoledom ili prospe sok po sebi. Izbavi vas iz sopstvene glave i natera da sa njom posmatrate oblake i tražite prinčeve i princeze. Vrati vas u detinjstvo i povrati vašu želju za životom. 

Limunada ili sladoled sa drugaricom


Vrućina. Sunce koje nikako da zađe. Znoj koji guši. I hladna limunada koja se sliva niz grlo. Ili pak sladoled koji osvežava. I dodatni plus,najbolja drugarica koja sedi naspram vas.  Priznajte,uvek nas novi tračevi iz škole raspolože ili bar pokrenu razgovor. Ko ne voli saznati ko se sa kim posvađao ili ko je izazvao tuču u škoslkoj sali. Tipovi ovakvih ragovora nas zainteresuju te zaboravimo  na vreme,a kamoli na dosadu. 
Fudbal, košarka ili bilo šta


Ne mora to biti ništa tačno ili profesionalno odrađeno. Samo zgrabite loptu i krenite ka najbližem igralištu ili terenu. Uzmite loptu u ruke. Imitirajte igrače vašeg omiljenog kluba ili pokušajte izvesti razne poteze. Zapamtite,jedini cij jeste zabava. Što je vama zabavnije,to dan sve sporije i bolje prolazi. A pogodite šta ? Dosade nema !

Jagode,sunce i još nešto


Uvek možete otrčati do obljižnjeg marketa i nabaviti jagode ili bilo koje 'letnje' voće. Moj su favorit jagode,pa ih često jedem u letnjim danima. Stanem kraj prozora,sa činijom jagoda u ruci i uživam. Posmatram komšijinu kuću i njegove unuke u dvorištu. Ljude koji užurbano žure kući,kukajući zbog vrućine. Decu koja se uopšte ni ne obaziru na vrućinu jer je njihov jedini cilj zabava. Često, dok ih posmatram poželim da sam i ja na njihovom mestu. 


Na kraju,možete naći neki svoj hobi. Pravite narukvice,snimajte snimke za jutjub  ili nam se pak možete pridružiti u vođenju bloga. Sve je to zabavno,samo je potrebna ljubav. Bez nje nema ičega. Ne stidite se da pokažete svoje interese. Ne zaboravite da se zabavljate. Ne obraćajte pažnju na pojedine osobe i živite život kako vi sami želite. Jer upamtite,upravo ovaj raspust čekate godinu dana,i niko nije toliko vredan da vam ga upropasti. :)Коментари

Постави коментар