Blog's birthday | Odgovori na pitanja | Thank you for everything !
Želim vam se zahvaliti na svemu što ste učinili za mene,mada nesvesno.  Na svaki komentar,svaku pohvalu i svaku kritiku. Na svako postavljeno pitanje,na svaku pruženu utehu. Zahvaljujem vam se što ste ovu godinu ulepšali a nadam se da ću ih još slaviti. Hvala vam što ste postavljali pitanja za Q and A,jer je pravo zadovoljstvo odgovarati na njih. Nadam se da će te uživati u ostatku posta. 
Toliko sam vam toga htela reći kroz ovaj post,ali kao da su te reči isparile iz moje glave čim sam sela da ih napišem. Nemam adekvatnu reč da vam opišem kako se u ovim trenutcima osećam. Po prvi put,mi u životu nešto nije dosadilo i postoji nešto što me čini srećnom iz dana u dan,sve više i više. Postoji mesto gde se slobodno mogu izraziti,otkriti svoje probleme i posavetovati nekoga. Blog je polako,kroz ovih godinu dana,postajao sastavni deo mog života. Počela sam živiti svoj život kao Alia,blogerka koja se trudi da sve one probleme današnjice objasni na jedan prav način i koja je uvek tu za bilo koji savet ili pomoć. Preuzela sam njenu ulogu,jer se blog lepio za mene,za moj život. Iako niko i ne zna za njega,osim par prijatelja iz škole i moje mame,osećam se slobodno. Jedino na tom mestu osećam slobodu. Osećam da tu pripadam i da je moje mesto upravo tu. 

Pre tačno godinu dana napisala sam svoj prvi post. Posle toliko kolebanja i razmišljanja o njemu,sastavila sam desetak rečenica i pokupila slike sa interneta,te ga i objavila. Stalno bih proveravala i refrešovala stranicu kako bi videla ima li komentara. Sećam se svojih prvih čitaoca,iako su to bile samo poznanice iz škole. Sećam se svega. Prvih pohvala i kritika. Prvih komentara koji su me naterali na plač od sreće. Sve je to bilo nešto novo i samo po sebi čarobno. Taj neznani osećaj dovodio me je do ludila svakog puta kad bih htela pisati a ne bi imala inspiracije. Prolazila sam kroz razne faze kroz pisanje i borila se sa svim tim sitnim problemčićima. U ovih godinu dana,otkrila sam ljubav prema fotografiji. Ne postavljam idalje svoje slike ( osim par kojih imam ) jer nisam sigurna u njihov kvalitet i lepotu. Tokom 365 dana mog 'blogerskog ' života,naučila sam puno,kako o sebi tako i o drugima. Naučila sam puno toga,prvenstveno o životu. Slušala sam brojne savete i primenjivala ih,trudeći se da život unapredim i živim ga na još bolji način. U meni se probudila neka inspiracija za slikanjem,crtanjem,pisanjem pa čak i učenjem. Postala sam bolji učenik,a blog mi je samo pomogao. Blog predstavlja samo moj hobi,ali je za mene mnogo više od toga. 


Nisam mogla da organizujem giveawey,zbog određenih situacija,kao što to ostali blogeri rade. Razmišljala sam puno o čemu bih mogla pisati,imala sam puno ideja ali se ova činila kao najbolja. Pre nekoliko dana mi je samo palo na pamet da organizujem Q and A,jer su mi postovi najinteresantniji a mislim da su i vama zanimljivi. Ovaj je dan meni veoma važan,jer slobodno mogu gledati u nešto što sam ja gradila godinu dana. Nešto što sam ja stvorila. Osećaj je neverovatan,zaista. Q. Kako si saznala za blogovanje ?

Moj nastavnik Informatike se bavi blogovanjem i on je od samog početka pokušavao da nas uvede u ovaj svet. Još je od petog razreda insistirao da svako od nas otvori blog,kako bi pisali o nečemu što volimo. Terao bi nas da gledamo razne blogove,čitamo postove samo kako bi zavoleli to. Ja sam od njega naučila puno toga i zaista mu se zahvaljujem što mi je pokazao put kojim sada idem. 


Q. Koji je bio povod za otvaranje tvog bloga ? 

Pa navela sam gore,kako sam saznala za blogovanje. Otvaranje bloga bio je donakle i moj školski zadatak ali sam ga više otvorila zbog ljubavi prema pisanju. Tražila sam mesto gde mogu otvoriti svoju dušu,gde se mogu opustiti i pisati o čemu god poželim. :)


Q. Koje su mane,a koje prednosti blogovanja ? 

Ja se do sada nisam stekla nikakav negativni osećaj oko blogovanja. Mislim da svako ko voli pisanje treba otvoriti blog,jer je ovo zaista jedan predivan osećaj. Kao prednost blogovanja možete uvrstiti to što sve više i više razvijate svoj talenat i vaša ljubav prema pisanju raste. Upoznajete divne mlade i talentovane osobe,možete naučiti puno toga o ljudima i njihovim osećanjima. Sami možete pronaći razne pozitivne činjenice u vezi blogovanja,ali samo ako volite da se bavite time.Q. Šta misliš o vezama sa 13/14 godina ? 

Ne želim osuđivati nikoga,ali je meni ovo jedna velika glupost. Ceo život je pred tobom,imaš samo još koju godinu detinjstva i ti je trošiš na nečije prazne reči i hladan zagrljaj,jer ljubavi u tim godinama nema. Sve se to vrti samo oko onog pustog osećaja kog svi osećamo,sve se vrti oko toga da samo želimo nečiji zagrljaj,nečije reči za utehu. Ljudi,ostavite se toga. Uživajte u ovim bezbrižnim godinama dok još možete. Neka sve teče svojim tokom. Ima vremena,čeka vas sve to kasnije. 

Q. Šta misliš o Ruži Rupić ?

Iskreno,Ružu i ne pratim toliko,jer mi njeni videi nisu naročito zanimljivi. Devojka radi ono što voli i ja je ne mogu osuđivati zbog toga a i nemam pravo. Smatram samo da malo preteruje sa šminkanjem,jer je još u osnovnoj školi,ali je šminka njena ljubav i sa svojim telom ima pravo raditi šta god želi. To je njeno. :)

 Q. Koji je tvoj komentar kada bi videla devojku sa kilo pudera,u miniću sa ombre izrastkom do ušiju ? 

Kao prvo,ne mogu podneti devojke koje stavljaju toliko pudera da ne možeš razaznati o kome se radi. A drugo ombre pramenovi su prošlog  leta bili toliko popularni,a ja ih nisam mogla jednostavno smisliti. Tako da,možete zamisliti moju reakciju. 
Q. Omiljena trgovina ?


Većina mojih stvari je iz H.M ,tako da biram njega. Smatram da za svakoga postoji nešto u tim trgovinama i zaista sam prezadovoljna kvalitetom. :)


Q. Omiljena blogerka ? 


Trenutno,nemam blogerku koju najviše pratim. Smatram da svako u svom pisanju poseduje nešto čarobno,te i po tome ocenjujem blogove. Pratim Anju Minić,Zaru ali i mnoge druge blogerke. 

Q. Cedevita ili Coca - Cola ?

Ipak biram Coca - Cola,jer sam do skoro bila zaluđena njom. 


Q. Omiljena životinja ? 

Ja sam osoba koja obožava životinje. Volim sve, od slonova do miševa. Ako se ovo pitanje odnosi na životinje koje mogu biti kućni ljubimci,biram psa. A uopšteno,moja omiljena životinja je žirafa :)


Q. Šta ti je hobbi ? 


Pored pisanja bloga,nemam neki poseban hobi. U slobodno vreme čitam ili pravim beleške iz srpskog ( inače imam beleške iz skoro svakog predmeta ). 


Q. Treniraš nešto ?

Ne nažalost, iako sam oduvek želela trenirati košarku. Međutim zbog određenih razloga kao i samog mesta gde živim,to nije bilo moguće. 

Q. Omiljena tema za pisanje na blogu ? 

Moj favorit su teme gde slobodno mogu izraziti svoje mišljenje. To su uglavnom postovi iz ' I think,I think ' rubrike,jer tu uglavnom razmatram neke probleme današnjice a to obožavam. :)

Q. Kako si se odlučila za pisanje bloga ? 

Objasnila sam sve već. Svidela mi se priča mog nastavnika Informatike,te sam i ja htela okušati sreću u ovom svetu. 


Q. Zima VS Ljeto ? 


Svi bi sada bez imalo razmišljanja izabrali leto,ali iako ga i ja volim nisam neki njegov ljubitelj. Svako od nas se raduje lepom vremenu i završetku škole,ali je meni na neki svoj i jedinstven način zima puno čarobnija i sporije prolazi. 


Q. Jesen VS Proljeće ? 


Proleće,zbog mnogih razloga. Tada je moj,mamin kao i rođendan sestre od tetke. Volim samu prirodu koja bukne jer mi dodaje dodatnu inspiraciju. :)


Q. Koje je boje tvoja četkica za zube ? 

Ljubičaste. 

Q. Najveća vrlina ? 

Mislim da je moja najbolja vrlina to što u svakom trenutku i svakoj situaciji želim pomoći nekome. Bilo o kome da je reč,ja sam uvek tu sa svojim brojnim savetima. 


Q. Najveća mana ?

Lakovernost,definitivno. Osoba sam koja veruje svima i na kraju ostaje povređena. 


Q. Koliko si visoka ? 

Visoka sam 170/71 cm. 


Q. Omiljeni TV program ? 

Definitivno,Disney. Volim taj kanal jer me serije koje se prikazuju stalno teraju na smeh. 


Q. Šta bi volela biti kad porasteš ? 

Psiholog. To me najviše privlači i zanima. 


Q.  Koji fon imaš ? 

Imam Samsung Galaxy J1. Ovaj telefon je odličan,malih dimenzija. Jedina mu je mana kamera. Slike su u nekim belim nijansama i skoro da su mutne. Ali je ostalo odlično.

Q. Omiljena pesma ?

Moja ,trenutno,omiljena pesma jeste - Jala Brat - Skandal. Ako volite takvu muziku pustite i uživajte,a ako ne,zaobiđite ovo :)


Q. Omiljeni bend ?


One Direction je idalje moj omiljeni bend,iako sam ih prestala slušati toliko puno. Međutim,gotovo da sam odrastala uz njih,tako da bi zaista glupo bilo odabrati bilo šta drugo.


Q. Omiljeni blog ?


Trenutno pratim mnogo blogerki i zaista se ne mogu odlučuti za jedan.

Q. Omiljeni slatkiš ?

Najukusnija čokolada je Milka sa Oreom. Njami.


Q. Duga ili kratka kosa ?


I sama imam dugu kosu,pa nju i biram.


Q. Crno i belo ?

Crno je moja boja. Stalno nosim crno i najbolje se osećam u tome.


Q. Da li si ikada bila zaljubljena ?

Nisam do sada ni u koga bila toliko zaljubljena. Bilo je puno momaka koji su mi se sviđali ali ni u jednog od njih nisam bila zaljubljena.


Q. Šta te inspiriše u životu ?

Moja mama je moja najveća inspiracija.


Q. Omiljeni ukus sladoleda ?

Vanila,definitivno.


Q. Šta ne voliš videti na drugim blogovima ?

Puno gadžeta. Mislim da svakom blogu treba dati prostora. Niko ne voli toliko gadžeta na jednom mestu.


Q. Omiljeni citat ?

The darkest place I've ever seen was inside me, and nothing ever scared me more.


Q. Da li pišeš tajni dnevnik ?

Pišem. Osećam se lakše jer znam da to delim sa nekim ali ipak to nešto niko ne zna. :)


Q. Osobina koju najviše/najmanje voliš kod sebe ?


Pored osobina koje sam malopre navela,volim to što sam iskrena osoba,bez dlake na jeziku. Eh sad,to što sve što mislim izgovorim ne znam da li da uvrstim u pozitivne ili negativne osobine. Sami procenite :)


Q. Da li imaš kućnog ljubimca ?

Ne,nemam.

Q. Šta planiraš raditi tokom ljeta ?

Pošteno se odmoriti i naspavati. A posle toga uživati i provesti najbolje leto u svom životu.

Q. Koji je tvoj omiljeni sport ?

Moj omiljeni sport je košarka,ali pored nje obožavam i odbojku.

Q. Na čiji bi koncert voljela otići ?


Iskreno,ne razmišljam toliko o tome i nemam neke posebne želje. Što se naših zvezda tiče,volela bih uživo slušati : Jalu Brata,Vuk Moba,THCF,Beogradski Sindikat,Lexington bend.. A što se stranih tiče - Adele,Justina Biebera,1D i puno drugih.


Q. Omiljeni grad ?


Novi Pazar.


To bi bilo to što se tiče Q and A. Hvala svima koji su postavljali pitanja. Bilo je pravo zadovoljstvo odgovarati na njih. :) Ne možete verovati koliko mi je krivo jer post izlazi ovako kasno,ali sam imala malih problema. U početku nije bilo struje, a kasnije je ujaku trebao kompjuter i sve se ovo odužilo. Takođe izvinjavam se što ovaj post ima tako malo slika ali ga nisam ranije stigla spremiti. Hvala vam još jednom !

Коментари

 1. Анониман26. мај 2016. 01:51

  Sretan 1.rođendan ! <3
  Nadam se da će ih biti još puno :)

  https://thestarcounter.blogspot.ba

  ОдговориИзбриши
 2. Анониман26. мај 2016. 02:23

  Администратор блога је уклонио коментар.

  ОдговориИзбриши
 3. Čestitam ti na svemu, jer zaista zaslužuješ mnogo više! Nadam se (i sigurna sam) da će biti još rođendana, postova, tvojih divnih savjeta. Svaka čast za sve što si do sada radila. Ljubim te! ♥

  Novi post -> innisall.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti na divnom komentaru i željama. Ljubim i ja tebe ! :)

   Избриши
 4. Srecan prvi blog-rodjendan,zasluzujes mnoogo vise.Vidi se da si iskrena,svakim svojim postom razvijas svoj talenat i to se vidi. ❤❤

  mywonderland-xoxo.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 5. Odličan post jako mi se sviđa tvoj blog <3
  Sretan 1. blog rođendan <3
  Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se (uzvraćam) <3
  https://doroty4.blogspot.hr/

  ОдговориИзбриши
 6. Jedino što mogu da ti kažem nakon ovako divnog posta jeste PRESREĆAN BLOGOROĐENDAN! :) Nažalost ne pratim te od početka, ali i za ovo kratko vreme koliko redovno posećujem tvoj blog jako si mi prirasla za srce. Stoga, jedino što još mogu da dodam jeste da bih volela da se družimo još dugo! :) <33

  In my heart

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Jedino što ja tebi mogu reći je da si mi popravila dan ovim komentarom. Hvala,hvala ti puno :)

   Избриши
 7. Srecan ti prvi rodjendan bloga.Zelim ti puno uspeha u ovom svetu blogovanja,jer to zaista i zasluzujes.Veoma si talentovana i samo tako nastavi ♥

  http://tiannafashonandstyle.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 8. Srećan blogorođendan, divna osobo! Uživala sam u ovom postu i želim ti još mnogo, mnogo čitalaca, pregleda i generalno uspeha što se tiče blogovanja. Želim da te ohrabrim da ubacuješ svoje fotografije, jer smo svi jednom bili amateri, početnici, a posle smo se polako usavršavali i postajali bolji. Divna si, talentovana i srećno još jednom! <33

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Anja,hvala ti do neba što si mi popravila ovaj dan. Ja sam plakala dok sam čitala ovaj komentar. Hvala ti na divnim rečima,svaki mi tvoj komentar znači i više nego što misliš :)

   Избриши
 9. Srecan rodjendan bloga,ali sa zakasnjenjem!❤
  Zanimljivi odgovori!

  ksenijinkutak1.blogspot.rs

  ОдговориИзбриши

Постави коментар